Mfi test cihazı ( Melt flow index tester ) ne işe yarar

Gönderiyi Değerlendirin!

Mfı test cihazı ( Melt flow index tester ) ne işe yarar?

Özellikle plastik ürünlerin granül yada küçük parçalar haline getirilerek cihazda Akışkanlık indeksi olan MFI (Melt Flow Index) Melt Indexer cihazı ile yapılmaktadır. Granül ürünlerin veya geri dönüşüm polimerin eriyik davranışını simüle ederek sizlere doğru sonucu verir. Aşağıda belirtilen iki türlü ölçümü aynı anda cihazımızda yapabilirsiniz. Yerli imalat Mfi test cihazı aşağıda belirtilen iki test metodunu tekbir cihazda yapabilmektedir. Bu testler MFR ve MVR testleridir. Bu testler ile plastik endüstrisinde özellikle giriş kalite kontrol için ve arge testlerinde kullanılmaktadır. Plastiğin akışkanlığı, bir ürünün işlenmesinden kalıplanmasına kadar kritik bir öneme sahiptir.Bu nedenle de plastik malzemelerin kontrolü ve testleri için laboratuvar ve arge için vazgeçilmez cihazlardandır.Yerli imalat Mfi test cihazında iki farklı model bulunmaktadır. Mfı A ve B

MFR TESTİ: Ürünün kütle ölçüm metodudur. Ürünlerin numuneleri kalıptan 0,1 mg hassasiyette belirli bir kütleyle ( Ağırlık ) yüklenerek MFR değeri hesaplanır.

MVR TESTİ: Yer değiştirme ölçüm şeklidir. Belirli basınç altında, 5 mikron hassasiyette, pistonun zamana bağlı hareketi ölçülür ve MVR değeri hesaplanır.

Mfi test cihazı yerli imalat olup çift bölge ısıtma sistemiyle eşdeğerdir. Ayrıca mükemmel ısı dağılımı ile yüksek hassasiyette çalışmaktadır. Tungsten Karbür çekirdek (Titanyum kaplı)

TS EN ISO 1133: Plastikler-Termoplastikler- Kütlesel erime akış hızı (mfr) ve hacimsel erime akış hızı (mvr)’nın tayini için.
ASTM D 1238: Bu test yöntemi, bir ekstrüzyon plastometresi kullanılarak erimiş termoplastik reçinelerin ekstrüzyon hızının belirlenmesini kapsar.

Mfi test cihazı ile alakalı daha detaylı bilgi için firmamız ile iletişime geçmeniz rica olunur.

 

Bir yanıt yazın

Konuşmaya Başla
Size Nasıl Yardımcı Olabilriim